| Links on cooking | Liens sur la cuisine |
| trucapapy | Français | Des heures de lectures et d'apprentissage. La transmission des connaissances accumulées au long d'une vie dédiée à la cuisine (Alsacienne mais pas seulement). |
| A la carte | English | More than anyone needs to know on cooking and related techniques. Special mention for the knives section, hours of enriching reading and viewing, especially the knife skills section. |
| FXcuisine | English | Fabulous recipes, extraordinary photography, unique gastronomy discoveries, absolutely the best food and recipes site on the web. |
| Les recettes de Virginie | Français | Recettes de référence et de très belle photos. |
| L'eau à la bouche | Français | Recettes originales et très belles photos. |
| Papilles et Pupilles | Français | De nombreuses recettes, précises, et faciles à exécuter. |
| Un déjeuner de soleil | Français | Belle recettes, cuisine éclectique et internationale, surtout du sud. |
| Once upon a chef | English | Great reliable recipes. |
| Living the life in Saint-Aignan | English | Not essentially a food blog, this couple or retired Americans explore France and french cooking in quite a successful manner. Beautiful photography. |
| Reluctant Gourmet | English | Lots of cooking experience, tips and tricks. Just as many great recipes. |
| Salaisons | Français | Faire sa viande séchée - Bien déssaler la viande avant séchage. |
| Cured meat | English | Cured Meats, The Art and the Craft. |
| Baking | English | The ultimate how to blind bake pastry case crust. |
| Bread cetera | English | Everything there is to know on home bread making. |
| Technomitron | Français | Technologie en Boulangerie Pâtisserie. Site dédié aux professionnels et aux amateurs éclairés |
| Pâté en croûte | Français | Pâté-croûte traditionnel de Mamily. |
| Edmond Fallot | Français | La moutarderie Fallot |
| Edmond Fallot | English | Fallot mustard mill |
| Clovis - France | Français | Surtout pour le vinaigre de Reims et les moutardes de Reims |
| Thermapen | Français | Il y a des thermomètres a viande, puis il y a Thermapen, cher mais qui le vaut bien. |
| Thermapen | English | There are meat thermometers, then there is Thermapen, expensive but worth it. |
| Microplane | English | There were graters, now there is Microplane, all the chefs are using it, but watch your fingers. Also stop playing with these tiny nutmeg "graters". |
| Mayonnaise | Français | Chef Simon : Réussir la mayonnaise. |
| Sauce tartare | Français | Académie du goût : Sauce tartare. |
| Sauces | English | The Nosey Chef: The five mother sauces. |
| Ni cru ni cuit | Français | Le blog des aliments fermentés. |
| La Boîte à Pain | Français | Apprenons la boulangerie artisanale. |
| Une Histoire de Cuisine ... | Français | Stéphane Décotterd. |
| Marcus Wareing | English | Marcus Wareing. |